Pupovac: SDSS je stranka mira, a ne stranka terorista, kao što tvrdi Domovinski pokret

SDSS je nastao i radio na tome da ova zemlja postane članica EU, i ona je to uspela, rekao je Pupovac

01.06.2024. 15:56
  • Podeli:
milorad pupovac, 31 maj 2024 - Kristina Stedul Fabac PIXSELL-665b27ce520e0.webp Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas kako neki ljudi i političke partije u poslednje vreme tu stanku demonizuju i satanizuju, ali da je SDSS stranka mira a ne stranka terorista, kao što tvrde u Domovinskom pokretu (DP).

"SDSS je stranka koja je zaslužna zato sto je Hrvatska baštinila mir i što je nakon toga prihvaćena u svetu kao zemlja kojoj se može verovati da će sa Srbima postupati drugačije nego što se postupalo tokom ratnih godina", rekao je Pupovac, prenela je Hina.

SDSS je, kazao je Pupovac, nastao na projektu mira, i na njegovom ostvarenju.

"SDSS je nastao i radio na tome da ova zemlja postane članica EU, i ona je to uspela. Ova stranka nastala je da Srbi koji žive u Hrvatskoj imaju nekoga ko će ih predstavljati i zaštićivati od  prisutnih oblika diskriminacije. I da imaju dostojanstven i pristojan život. Isto vredi i za SNV, kao nadstranačku samoupravu Srba u Hrvatskoj u stvarima koje se tiču kulture, obrazovanja, nauke, istraživanje, socijalne i pravne pomoći, razvoja", dodao je.

Osvrnuo se i na saučestvovanje SDSS na EU izborima na koje izlaze na listi Fer plej koalicije.

"Jako nam je važno da kao SDSS-u učestvujemo na ovim izborima. Kao što je to bilo pre pet i pre deset godina, tako nam je važno i danas. Da igramo, i to ne samo na rezervnom igralištu manjinskih listića na koje smo jako ponosni. Važno je da 'igramo', s obzirom na to da postoji puno onih koji kažu: 'ma šta oni, koga oni predstavljaju, koliko oni glasova osvajaju', potcenjujući nas i naše birače, prećutkujući da kada igramo na velikom terenu, zajedno sa svim drugim strankama, da beležimo jako dobre rezultate", kazao je Pupovac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()