Rama: Albanija bi stala uz Prištinu ako dođe do upotrebe oružja

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa tzv. Kosovom

15.02.2024. 10:20
  • Podeli:
Tan2024-01-2211442088_0 edi rama aljbin kurti AP PhotoBoris Grdanoski (1)-65cdd848f22f2.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

''Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje", rekao je Rama za televiziju ATV.

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa tzv. Kosovom i da je ''svaki napad na Kosovo napad na Albaniju''.

''Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika", dodao je Rama.

On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi ''postali respektabilniji'' na međunarodnom planu. Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je "korak unazad za Kosovo".

''Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica'', rekao je Rama za albanski tv kanal.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()