Rama se sastao sa Zelenskim u Tirani

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

28.02.2024. 10:10
  • Podeli:
zelenski rama reuters-65def851ec454.webp Foto: Reuters

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se danas sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom u Tirani. To je prva poseta Zelenskog Albaniji, a Rama ga je dočekao ispred svoje rezidencije.

Nakon tog sastanka, Zelenski i Rama učestvovaće na samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa. 

Prema objavljenom dnevnom redu, očekuje se da će Rama i Zelenski održati uvodne govore, a potom i sastanak iza zatvorenih vrata.

Samit će biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

Uoči samita Zelenski je na platformi Iks napisao da ceni ulogu Albanije i premijera Edija Rame u podršci Ukrajini i nazvao Ramu "nepokolebljiv prijateljem Ukrajine".

U Tirani se danas održava prvi samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Zbog dolaska Zelenskog brojne ulice su zatvorene za saobraćaj, a na centralnim ulicama je pruisutan veliki broj bezbednosnih snaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()