Raskol u tzv. CPC: Ministarstvo pravde odbilo zahtev Bojovića za smenu Mihaila

Bojović tražio penzionisanje mitropolita nekanonske Crnogorske crkve Mihaila

27.10.2023. 17:09
  • Podeli:
Mitropolit_Mihailo_foto_AA Cropped-64f4cf7c3bf25.webp Foto: AA

Crnogorsko Ministarstvo pravde donelo je rešenje kojim je kao neosnovan odbijen zahtev Bojana Bojovića, bivšega vikarnoga episkopa vladike nekanonske Crnogorske crkve koji je tražio penzionisanje mitropolita Mihaila i postavljanje njega za mitropolita.

Time je, kako konstatuju, stavljena tačka na “nezakonito i nekanonsko ponašanje bivšega vikarnog episkopa Bojana Bojovića”.

“Pre donošenja rešenja Ministarstvo pravde je izvršilo sve potrebne radnje i ispitni postupak i utvrdilo sve relevantne činjenice. Nažalost, i pored svega toga pojedina lica koja su se proglasila sveštenicima Crnogorske crkve, uzurpirala su crkvu Svetoga Ivana Crnojevića i ne dozvoljavaju vršenje redovne službe mitropolitu CPC-a, Mihailu i sveštenstvu”, navedeno je u saopštenju CPC, prenosi portal podgoričke Adria tv.

Pozivaju nadležne organe da se izjasne ovim povodom i, kako kažu, omoguće redovno vršenje službe svštenicima Crnogorske pravoslavne crkve, koja koristi tu crkvenu imovinu čiji je vlasnik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()