Raste vodostaj u slivu Une, voda prodrla u kuće u Kostajnici

Vodostaj je danas u 11 sati iznosio 468 centimetra, zbog čega je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava

11.12.2022. 14:44
  • Podeli:
kostajnica_poplave_Kostajnica.net-6394cd33e2a06.webp Foto: Kostajnica.com

Zbog obilnih padavina na području sliva reke Une, došlo je do naglog porasta vodostaja, tako da je jutros poplavljena ulica u gradu Hrvatska Kostajnica.

Vodostaj je danas u 11 sati iznosio 468 centimetra, zbog čega je proglašeno vanredno stanje odbrane od poplava, prenela je Hina.

Od subote u četiri sata, počeo je nagli porast vodostaja koji je danas prepodne malo usporio, tako da reka Una raste u proseku pet centimetara na sat.

Voda je prodrla u neke kuće, dvorišta i poslovne objekte, a stanovnici strahuju od daljeg rasta.

Borbu s vodom Kostajničani vode već više od decenije, jer još nije dogovoren najfunkcionalniji model odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()