Sarajlija i njegov ceh od 140.000 evra: Faruk je rekorder po neplaćenim saobraćajnim kaznama

Iako će mnogi pomisliti da je reč o bahatosti, iza svega se, zapravo, krije potresna priča

Autor: Maja Popović
06.12.2022. 11:15
  • Podeli:

Rekorder po neplaćenim saobraćajnim kaznama u BiH je Sarajlija Faruk Jazvin, sa iznosom od vrtoglavih 280.000 maraka, odnosno 143.000 evra. 

Njegovo ime zbog toga je često u žiži javnosti, na naslovnicama portala, novina... Dug iz godine u godinu raste, a zašto je tako UNA televizija je proverila iz prve ruke.

Naš reporter Maja Popović otišla je korak dalje i razgovarala sa Farukom Jazvinom.

U svojoj priči ovaj Sarajlija kaže da mu je obraz čist i otkriva da je sve počelo pre 24 godine kada je naučio da vozi automobil, ali vozačku dozvolu nikada nije dobio.

"Počelo je sve neke 1998. godine, kada sam počeo da vozim. I danas vozim, naučim testove i odem na lekarski i ne mogu da prođem zbog moje distrofije mišića. Nisam uspeo da naiđem na razumevanje da dobijem taj dokument, koji bih voleo sad da imam i voleo bih da imam vozačku," kaže Faruk. 

Kako kaže, drugih prekršaja nema, osim što nema vozačku i vozi neregistrovani automobil, a on mu je neophodan. 

"Moja prodavnica odavde je jedno 500 metara, ja sa svojom distrofijom ne mogu, a supruga sa šizofrenijom ne može još gore. Znači ako ne odemo sa autom moramo nekoga zamoliti, za taksi pare nemaš uvek", govori on. 

Želi da dobije priliku da polaže testove, koje kako kaže, napamet zna, i da dobije lekarsko uverenje.

"Od tri moguća pečata mi treba samo jedan i završeno. Mogao sam i kupiti, ali nisam htio, to je krivično delo. To neko falsifikovanje dokumenata, neću ni to. Imao sam ponuda, ali ne želim. Čistog obraza vozim i voziću", kaže Sarajlija. 

Ne krivi ni državu ni policiju, svi rade svoj posao, kaže Jazvin.

"Svi su strašni momci, rade svoj posao. Ja vozim, oni pišu. Ja vozim, oni pišu. Tim ljudima se nema šta reći. Ne dao Bog da ih nema."

Nakon što smo završili razgovor sa Farukom, morao je suprugu odvesti na terapiju u sarajevsko naselje Otoka. Nadamo se da je ovo izveo bez kazni. 


  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()