Savetu ministara BiH upućen zahtev Vlade Federacije BiH za međunarodnu pomoć

Iz federalne Vlade saopšteno je da je upućena inicijativa Savetu ministara da donese odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH

05.10.2024. 19:22
  • Podeli:
poplava, poplave, jablanica, klizište, federacija bih - 5 okt 2024 - profimedia-0916746120-67016f5d04f8f.webp Foto: Profimedia

Vlada Federacije BiH uputila je sa današnje hitne sednice zahtev Savetu ministara za traženje međunarodne pomoći za područja pogođena poplavama u FBiH.

Vlada FBiH zadužila je federalni Štab civilne zaštite da pripremi predlog odluke o izdvajanju iz sredstava ostvarenih po osnovu posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u svrhu interventne pomoći ugroženim područjima, a s ciljem saniranja posledica prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima na području FBiH.

Iz federalne Vlade saopšteno je da je upućena inicijativa Savetu ministara da donese odluku o proglašenju Dana žalosti u BiH zbog gubitaka ljudskih života uzrokovanih poplavama i klizištima na području FBiH.

Na današnjoj sednici federalna Vlada upoznala se o informaciji o preduzetim aktivnostima federalnog Štaba civilne zaštite i Federalne uprave civilne zaštite na područjima pogođenim poplavama, nakon proglašenja stanja prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima na području FBiH sa četvrtka na petak, 3. na 4. oktobar.

Federalna vlada je upoznata i o informacijama o preduzetim aktivnostima preduzeća "Ceste FBiH" Sarajevo na uspostavljanju prohodnosti puteva, kao i preduzeća "Železnice FBiH" Sarajevo na uspostavljanju železničkog saobraćaja na područjima pogođenim poplavama.

"Ova javna preduzeća zadužena su da nastave aktivnosti na saniranju posledica prirodne nesreće uzrokovane poplavama i klizištima na području Federacije BiH, te da sva raspoloživa sredstva usmere na dalje radove na raščišćavanju i uspostavljanju prohodnosti puteva, kao i na raščišćavanju i saniranju pruge i stvaranju pretpostavki za ponovno uspostavljanje železničkog saobraćaja", stoji u saopštenju Vlade Federacije BiH.

"Ceste FBiH" i "Železnice FBiH" zadužene su da pripreme planove aktivnosti za saniranje štete i regulisanje saobraćaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()