Severna Makedonija: Otac ubijene devojčice pozvan u policiju na saslušanje

Pronađeno je i telo 74-godišnjeg P.Ž. iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra

04.12.2023. 08:28
  • Podeli:
makedonska policija profimedia-656ce8251ecb2.webp Foto: Profimedia

Otac ubijene 14-godišnje devojčice Vanje Đorčevski, za kojom se tragalo nedelju dana, pozvan je kasno sinoć u policijsku stanicu na saslušanje, prenosi portal Plusinfo. U policiji su rekli da se utvrđuje da li je umešan u slučaj.

Telo 14-ogodišnje devojčice pronađeno je u okolini Skoplja, saopštilo je u nedelju makedonsko državno tužilaštvo.

Za devojčicom se tragalo od ponedeljka, a tužilaštvo je navelo da je ona ubijena istog dana kada je i nestala, odnosno 27. novembra ove godine, nakon što je vozilom odvedena sa ulaza u svoje mesto prebivališta.

Pronađeno je i telo 74-godišnjeg P. Ž. iz Velesa, čiji je nestanak prijavljen 24. novembra. 

Pet osoba je osumnjičeno u vezi sa ova dva slučaja, od kojih je troje zadržano u pritvoru, jedna osoba je van zemlje, a "jedna je trenutno u policijskoj stanici", navelo je tužilaštvo. 

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i osnovni javni tužilac Javnog tužilaštva u Skoplju Gavril Bubevski održaće danas u 9.30 konferenciju za novinare povodom ova dva slučaja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()