Severna Makedonija zvanično uputilo zahtev za izručenje Ljupča Palevskog

Pravni stručnjaci tumače da je postupak izručenja višeslojan i da bi mogao da traje od tri meseca do godinu dana

07.12.2023. 15:56
  • Podeli:
ljupčo palevski - foto printscreen facebook Љупчо Палевски  (Палчо)-656d99dd09fdd.webp Foto: Printscreen/Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)

Ministarstvo pravde RSM uputilo je zahtev za izručenje prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu Ljupča Palevskog, koji će preko makedonskog Ministarstva spoljnih poslova diplomatskim putem biti dostavljen turskim vlastima.

Originalni dokument je DHL-om upućen Ministarstvu pravde Turske, a skenirana verzija je poslata Interpolu, preneli su skopski mediji.

Makedonski ministar pravde Krenar Loga juče je potpisao zahtev za ekstradiciju Palevskog i poručio da očekuje saradnju sa pravosudnim organima Turske, njihovo blagovremeno procesuiranje i postupanje u najkraćem mogućem roku.

Stavljanjem poptisa na zahtev za ekstradiciju Palevskog započet je postupak izručenja, a danas je dokument poslat nakon što je preven na turski jezik.

Pravni stručnjaci tumače da je postupak izručenja višeslojan i da bi mogao da traje od tri meseca do godinu dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()