Skoplje zavijeno u crno: Na gradskom groblju u Butelu sahranjena Vanja Đorčevska

Trojica privedenih su priznali krivično delo, a otac devojčice Aleksandar Đorčevski je danas ponovo saslušan i ponovo je negirao umešanost u otmicu

05.12.2023. 15:49
  • Podeli:
Sahrana mala Vanja-656eda6deda59.webp Foto: IMAGO/PETR STOJANOVSKI/IMAGOSTOCK&PEOPLE/PIXSELL

Na gradskom groblju u Butelu danas je sahranjena 14-godišnja Vanja Đorčevska, javila je skopska tv Kanal5.

Ranije danas u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju završena je obdukcija tela devojčice i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa. Izveštaji sa rezultatima još nisu dostavljeni tužilaštvu. Oni bi trebalo da kažu tačan uzrok i vreme nasilne smrti.

Do sada je pokrenuta istraga za prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča, koji je u bekstvu i identifikovan je kao izvršilac ubistava. Za njim je juče raspisana međunarodna poternica. Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, Krivični sud u Skoplju je doneo rešenje o meri pritvora u trajanju do 30 dana za Palevskog.

Četvorica osumnjičenih za ubistvo maloletnice, uključujući oca devojčice, nalaze se u istražnom zatvoru u Šuto Orizari.

Trojica privedenih su priznali krivično delo, a Vanjin otac Aleksandar Đorčevski je danas ponovo saslušan i ponovo je negirao umešanost u otmicu.

Tela Vanje i Panča pronađena su u okolini Skoplja i Velesa. Prethodno su policiji prijavljen njihov nestanak. Kako navode iz MUP-a i Tužilaštva, njih dvoje nisu u srodstvu, ali se za njihovu otmicu i ubistvo sumnjiče ista lica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()