Slučaj Dodik: Reakcije na sankcije

Ministarstvo finansija SAD tvrdi da Dodik potkopava stabilnost regije "kroz korupciju i pretnje mirovnim sporazumima"

06.01.2022. 15:12
  • Podeli:

Sjedinjene Američke Države u sredu su uvele dodatne sankcije protiv člana predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kao i protiv banjalučke Alternativne televizije.

Ministarstvo finansija SAD je navelo da Dodik potkopava stabilnost regije "kroz korupciju i pretnje mirovnim sporazumima". Optužuju ga da je iskoristio svoju poziciju da korupcijom i prevarama stekne bogatstvo.

Sve takve tvrdnje Dodik je nazvao mešanjem u unutrašnje stvari BiH i Republike Srpske i prozvao SAD da rade u korist muslimana, a sa ciljem da destabilizuju Republiku Srpsku.

"Što se tiče Amerikanaca, meni je ostalo još samo da očekujem da me ubiju. Negde da me smaknu. Želim da javnosti kažem, ako se to desi, da su to uradili Amerikanci uz asistenciju Britanaca", stav je srpskog člana predsedništva BiH.

Osude poteza američke administracije stižu i iz banjalučke Alternativne televizije, u kojoj ocenjuju da se radi o napadu na medijske slobode, slobodu izveštavanja i demokratiju.

Kako potez SAD obrazlažu oni koji su ih uveli, šta Dodik kaže o mogućnosti uvođenja sankcije Republici Srpskoj i kako celi situacju vidi opozicija u Banjaluci, saznajte u priči novinarke Una TV Lejle Džin.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()