Snažno nevreme u Zagrebu odnelo tri žrtve: Vetar rušio drveće, centar grada bez struje

Nevreme, koje je preko Slovenije, stiglo do severozapadne Hrvatske posebno haotično stanje je napravilo u Zagrebu

19.07.2023. 18:07
  • Podeli:
Zagreb_snažno nevreme_Foto Željko Lukunić_Pixsell-64b809a32dbf1.webp Foto: Željko Lukunić / Pixsell

U velikom nevremenu koje je oko 16 sati pogodilo Zagreb poginula su tri osobe, a više je povređenih osoba, čiji broj stalno raste.

"Imamo dve muške osobe koje su poginule usled pada stabala. Imale su višestruke povrede glave", potvrdila je za agenciju Hina Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Treća osoba nastradala je tokom nevremena u opštini Cernik, u Brodsko-posavskoj županiji, saopštila je Civilna zaštita.

Delove Hrvatske popodne je pogodilo novo snažno nevreme, sa olujnim vetrom i obilnim padavima, koje je preko Slovenije stiglo do severozapadne Hrvatske, a posebno haotično stanje je napravilo u Zagrebu.

Iz Državnog hidrometeorloškog zavoda su upozorili i na moguće bujične i urbane poplave usled obilnih padavina, javila je zagrebačka televizija N1.

Veliko nevreme u glavnom gradu Hrvatske izazvalo je prekide u snabdevanju električnom energijom, a kako se navodi na sajtu Večernjeg lista iz Hrvatske elektroprivrede (HEP) je rečeno da je bez struje uži centar Zagreba.

Na društvenim mrežama objavljeno je mnoštvo snimaka koji pokazuju razno nevreme, naročito u Zagrebu i okolini, odnesene krovove kuća, porušena stabla na ulicama, a na jednom video snimku vidi se i kako je snažan vetar srušio kran na jednom gradilištu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()