Šokantni prizori iz Zadra: U gradu pala količina kiše kao u pola Hrvatske, poplavljene ulice

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

11.03.2024. 11:26
  • Podeli:
zadar poplava facebook Zadar-65eedbd8078d4.webp Foto: Facebook Zadar

 Na zadarskom području je od nedelje uveče do jutros pala velika količine kiše, čak 164 litre po kvadratnom metru, poplavljeni su gotovo svi delovi grada, a olujni jugo odsekao je od kopna većinu ostrvu, potvrdio je Hini šef lokalne Meteorološke stanice Anđelko Vidović.

"Nevreme, praćeno jakom grmljavinom, počelo je u nedelju oko 20 sati i trajalo do rano jutros. Na zadarskom je području palo kiše kao u pola Hrvatske, a juče iza 14 sati zabeležen je najjači udar juga - 25.5 metara u sekundi, što odgovara brzini od oko 98 kilometara na sat", kazao je Vidović.

Poplavljeni su gotovo svi delovi Zadra, najviše zapadni deo grada, a vatrogasci su imali 21 intervenciju tokom noći i 12 u jutarnjim satima.

Intervenisalo se u Zadru, u Kožinu, Diklu i Petrčanima, na ostrvu Ugljanu, u Ninu i Ražancu.

Još uvek je u prekidu trajektna linija Biograd - Tkon na ostrvu Pašmanu, a putnici i vozila preusmeravaju se na liniju Zadar (Gaženica) - Preko na ostrvu Ugljanu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()