Solidarnost na delu: Hiljade volontera pomagalo u sanaciji posledica poplava u Sloveniji

Najveći broj dobrovoljaca okupio se u Gornjoj Savinjskoj dolini i Koruškoj

14.08.2023. 20:37
  • Podeli:
Slovenija_poplave_volonteri pomažu u sanaciji_Foto Žiga Živulović jr._Pixsell_F.A. BOBO (2)-64da7e8294b19.webp Foto: Žiga Živulović jr. / Pixsell / F.A. BOBO

Između 11.000 i 12.000 volontera je ovoga ponedeljka, na Dan solidarnosti, bilo na terenu širom Slovenije kako bi pomogli u saniranju posledica razornih poplava koje su nedavno pogodile tu zemlju, saopštio je danas regionalni komandant Civilne zaštite Sandi Curk.

Reč je o grupama od 30 do 100 ljudi koje su nadležni uputili tamo gde mogu i na koji način da pomognu, prenosi agencija STA.

Najveći broj dobrovoljaca okupio se u Gornjoj Savinjskoj dolini i Koruškoj.

U pogođena područja stižu i donacije, uključujući one iz inostranstva, a slovenačka vlada priprema dodatne mere o kojima će raspravljati u četvrtak.

Pomoć je proteklih dana stigla i iz Srbije čiji su vojinici pritekli u pomoć kolegama iz slovenačke vojske, sa kojima su zajedno radili na raščišćavanju terene i dopremenju neophodne opreme.

U katastrofalinim poplavama koje su pogodile Sloveniju stradalo je najmanje šest osoba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()