Srušio se sportski avion u Hrvatskoj: Letelicom upravljao srpski državljanin

Svi putnici su preživeli pad aviona

28.06.2022. 14:48
  • Podeli:
cessna-208-shutterstock.jpg

Pilot je, po svemu sudeći, izgubio kontrolu nad malim sportskim avionom tipa Cesna koji se danas srušio na ostrvu Braču u Hrvatskoj.

Letelicom je upravljao srpski državljanin, a u samom avionu je bilo još dvoje putnika, oboje Austrijanci.

Putnici, koji su sami zatražili pomoć nakon pada aviona, prevezeni su u splitski Kliničko-bolnički centar i od njih troje, dvoje imaju teže povrede, ali se nalaze van životne opasnosti.

Ekipe hitne pomoći sa ostrva, vatrogasci i policija uspeli su uz pomoć drona da, nakon poziva putnika, lociraju mesto pada i da im priteknu u pomoć.

Imena putnika još uvek nisu saopštena kao ni sa kog su aerodroma krenuli niti kuda su se tačno uputili. 

Vatrogasci obezbeđuju područje pada na kom će Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i železničkom saobraćaju Republike Hrvatske izvršiti uviđaj.

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()