Stevandić: Nova rezolucija o Srebrenici usmerena na destabilizaciju Bosne i Hercegovine

Bošnjaci se vraćaju starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba, kaže Stevandić

10.03.2024. 15:37
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Narodnse skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da pokušaj Bošnjaka da u Savet bezbednosti UN proguraju novu rezoluciju o Srebrenici može samo doprineti destabilizaciji Bosne i Hercegovine, napomenuvši da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi.

Stevandić smatra da se Bošnjaci vraćaju starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba.

"Oni vide da ističe vreme toj politici koju su sprovodilili poslednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Republike Srpske, kao i da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će, ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to sigurno loše uticati na budućnost Bosne i Hercegovine.

"A mišljenje o tome u Republici Srpskoj i u velikom delu sveta gde Srpska dopire sigurno se neće promeniti. Veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje", napomenuo je Stevandić.

"Večernje novosti" su došle do saznanja da bošnjački deo misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici, koja bi trebalo da bude predstavljena na sednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsedništva, ukazavši da u BiH godinama postoji zloupotreba kada je reč o spoljnopolitičkom delovanju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()