Stevandić: Zakonom o referendumu nije povređen vitalni nacionalni interes

Kolegijum Narodne skupštine Srpske zakazan je za četrtak, 20. jun na kojem će predložiti da 2. jula budu održane dve sednice parlamenta

18.06.2024. 14:51
  • Podeli:
Tan2023-09-2013485884_6 nenad stevandić foto rade prelić-654807d9cc1d7.webp Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i Izbornim zakonom Republike Srpske nije povređen vitalni nacionalni interes bilo kojeg naroda, zaključeno je danas na sednici Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske kojoj je predsedavao predsednik parlamenta Nenad Stevandić.

"U ovim zakonima ne postoji bilo kakav oblik diskriminacije ili bilo koji oblik ugrožavanja nacionalnih, socijalnih i etničkih prava", rekao je Stevandić i naveo da će odgovor Odbora za ustavna pitanja Narodne skupštine Srpske sutra biti prosleđen Ustavnom sudu Republike Srpske na odlučivanje, prenosi RTRS.

Kolegijum Narodne skupštine Srpske zakazan je za četrtak, 20. jun na kojem će predložiti da 2. jula budu održane dve sednice parlamenta.

"Prvo će biti održana svečana sednica Narodne skupštine na kojoj bi trebalo da se obrati predsednik Skupštine Srbije Ana Brnabić, a potom da bude održana redovna sednica na kojoj bi trebalo da bude razmatrana Deklaracija nedavno usvojena na Svesrpskom saboru u Beogradu", istakao je Stevandić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()