Sud odbio zahtev: Kristijan Šmit se neće pojaviti kao svedok na suđenju Dodiku i Lukiću

Naredno ročište zakazano je za 19. jun.

22.05.2024. 15:02
  • Podeli:
kristijan šmit - 6 dec 2023 - profimedia-65c2114a3ba22.webp Foto: Profimedia

Pred Sudom BiH u Sarajevu održano je još jedno ročište predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću, na kojem je sudija Sena Uzunović odbila zahtev odbrane da se Kristijan Šmit pojavi kao svedok.

Naredno ročište zakazano je za 19. jun.

Tužilaštvo je završilo sa izvođenjem materijalnih dokaza, a odbrana je osporila deo koji se odnose na korespondenciju pravnog odeljenja OHR-a i institucija Srpske.

Odlučujući o zahtevu odbrane, sudija je odbila i svedočenje predsednika NSRS Nenada Stevandića i još jednog svedoka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()