Sukob policije i demonstranata u Tirani: Opozicija traži ostavku Edija Rame

Ovo su drugi protesti otkako je bivši premijer Sali Beriša najavio talas demonstracija sve dok Rama ne podnese ostavku.

13.02.2023. 18:52
  • Podeli:
albanija protest reuters-63ea78b099ab3.webp Foto: Reuters

Demonstranti ispred parlamenta u Tirani sukobili su se sa policijom nakon što su opkolili zgradu, javlja Albanijan dejli njuz.

Oni su bacali pirotehnička sredstva zgradu i zahtevali ostavku premijera Edija Rame.

Ovo su drugi protesti otkako je bivši premijer Sali Beriša najavio talas demonstracija sve dok Rama ne podnese ostavku.

Poslanici Demokratske partije Albanije Sali Beriša, Fljamur Noka, Lučano Boči pokušali su da uđu u prostorije parlamenta, ali su zaustavljeni na ulazu, jer su isključeni na prošloj sednici zbog kršenja parlamentarnih propisa.

U jednom trenutku nestala je struja u skupštini, ali je snabdevanje obnovljeno.

Ulaz u samu zgradu parlamenta kao i prostor ispred nje obezbeđuju jake policijske snage.

Angažovano je oko 1.100 policajaca među kojima su pripadnici specijalnih službi RENEA, Orlova kao i Interventne jedinice.

Ispred zgrade se nalazi i vozilo sa vodenim topom.

Kao neposredan povod za proteste opozicija navodi pokušaj premijera Albanije Edija Rame da u saradnji s nedavno uhapšenim pripadnikom FBI Čarlsom Mek Gonigalom, likvidira DP, opoziciju i uništi pluralizam u zemlji, piše RTS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()