Crnogorac rekao istinu, Hrvat se uvredio: Otkazan sastanak ministara odbrane dve države

Ivan Anušić pokušao da izvrće istorijske činjenice, optužujući druge da to rade

13.01.2024. 20:44
  • Podeli:
ivan anušić, 12 jan 2024 - foto Borna Jaksic Pixsell-65a2e67dbe3d3.webp Foto: Borna Jaksic/Pixsell

Hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić izjavio je da je otkazao za danas planirani sastanak sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem zbog toga što, kako kaže, stavovi koje je Krapović izneo u medijima u vezi sa spomen pločom u Morinju i vlasništvom nad brodom "Jadran" u potpunosti odudaraju od stavova Hrvatske i ne ostavljaju prostor za razgovor.  

Anušić tvrdi na Fejsbuku da stavovi koje je Krapović izneo proteklih dana ne odgovaraju istorijskim činjenicama.

Krapović je izjavio da ne želi da ulazi u razloge zbog kojih je sastanak otkazan i rekao da je spreman da se uskoro sastane sa Anušićem.

Anušić danas boravi u Crnoj Gori gde se održava proslava Dana hrvatskog naroda, prenela je Hina. Anušić je trebalo da se sastane sa Krapovićem, ali je sastanak otkazan.

Podgorički radio Antena M javio je da je Krapović nedavno rekao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u nekadašnjem logoru Morinj i da napis, na kojem, između ostalog, piše da su događanja u tom logoru "posledice velikosrpske agresije", ne odgovara činjenicama.

Krapović je naveo da ono što se dogodilo u logoru Morinj nije posledica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji i da bi zbog toga ploču trebalo zameniti.

Krapović je u intervjuu za Vijesti rekao da crnogorska vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom "Jadran" i da Hrvatska nema pravo da ga traži.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()