Svinjska kuga u komšiluku: Nema razloga za brigu, eutanazirano "samo" 35.000 životinja

Premijer je pozvao poljoprivrednike na strpljenje u naredne dve nedelje

04.12.2023. 14:17
  • Podeli:
Svinje_farma svinja_Foto UNA-64bfffb90b8a6.webp Foto: UNA

Hrvatski premijer Andrej Plenković komentarisao je danas protest poljoprivrednika, pretežno uzgajivača svinja, nezadovoljnih vladinim merama protiv širenja svinjske kuge, i istakao da je u Hrvatskoj tek tri odsto, odnosno 35.000 svinja eutanazirano.

"U procesu ne da se nije smanjio broj svinja već imamo 950.000, 150.000 više svinja nego pre afričke svinjske kuge", rekao je Plenković novinarima u Zagrebu.

On je pozvao poljoprivrednike na strpljenje za još, kako je rekao, dve nedelje dok ne bude usvojen Akcioni plan i ako situacija bude bolja preći će se na drugi režim regionalizacije koji će omogućiti veću fleksibilnost u dosadašnjim zonama ograničenosti. 

"Ko hoće da se bori za hrvatsko selo, poljoprivredu i Slavoniju, taj treba da bude prvak, šampion u poštovanju mera koje vlada preduzima", rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()