Tako se ide na glasanje: Izborna sreda u Hrvatskoj je neradan dan

Ovo nije prvi put u komšiluku da se na birališta ne izlazi u nedelju - slično je bilo 3. januara 2000, kada su izbori održani u ponedeljak

15.03.2024. 14:40
  • Podeli:
election croatia - shutterstock-65f4523b897c0.webp Foto: Shutterstock

Dan parlamentarnih izbora u Hrvatskoj sreda, 17. aprila, je prema Zakonu o izborima neradan i toga dana neće raditi fabrike, škole, vrtići, javne i državne službe, prodavnice i prodajni objekti, a svi zaposleni će za taj imati pravo na naknadu.

To je potvrdio za hrvatski Dnevnik Slaven Hojski iz Državne izborne komisije.

"Taj dan je prema zakonu neradni dan, što znači da neće raditi javne i državne službe, prodajni objekti, a neće raditi ni škole ni vrtići", rekao je Hojski i dodao da nema potrebe da se taj dan posebno proglašava neradnim.

Dodao je da izbori u sredu, umesto u nedelju neće uticati na organizaciju izbora, mada ih je, kako kaže, lakše organizovati kada se održavaju nedeljom. 

Podseća da ovo nije prvi put da se izbori ne održavaju u nedelju, što je bio slučaj 3. januara 2000, kada su izbori održani u ponedeljak, preneli su hrvatski mediji.

Datum parlamentarnih izbora odredio je ranije danas predsednik Republike Zoran Milanović, a odluka stupa na snagu istog dana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()