Teška nesreća u Novskoj: Dve osobe poginule, 25 povređeno u udesu kombija sa migrantima

Što se tiče vozača, znamo da je poreklom Sirijac i da je imao putnu ispravu za izbeglice izdatu u Nemačkoj, rekao je Božinović

05.10.2024. 17:16
  • Podeli:
saobraćajna nesreća kod novske, novska - 5 okt 2024 - Ivica Galovic PIXSELL-6701583a9642b.webp Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Dve osobe su poginule, a 25 je povređeno, od kojih devet teško, kada je kombi sa migrantima sleteo sa puta u Novskoj. Policija je potvrdila da su poginuli vozač i jedan od putnika. Stradali putnici prevezeni su u bolnice u Novoj Gradiški, Sisku, Pakracu i Slavonskom Brodu. 

Kako prenosi HRT, utvrđeno je da je u kombiju bilo 27 osoba, dve su smrtno stradale na licu mesta, a ostalih 25 prevezeno je u bolnice.

Uviđaj je završen i sada je u toku utvrđivanje identiteta osoba, nakon čega će usleditii krivične prijave.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da su, prema njegovim saznanjima, sve osobe izvan životne opasnosti.

"Što se tiče vozača, znamo da je poreklom Sirijac i da je imao putnu ispravu za izbeglice izdatu u Nemačkoj", rekao je Božinović, uz pohvale upućene svim hitnim službama.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()