Teške optužbe u Crnoj Gori: Abazović i GP URA duboko upleteni u šverc cigareta

Iako je malo onih koji još uvek veruju Abazoviću, prilike su da je predsednik URA-e identifikovao Jakova Milatovića kao najnoviju žrtvu, stoji u saopštenju PES

06.06.2024. 11:51
  • Podeli:
dritan abazović A.K.ATAImages-65eb06796034e.webp Foto: A.K./ATAImages

Iz Pokreta Evropa sad (PES), premijera Milojka Spajića, saopšteno je danas da pisanje podgoričkog portala Libertas, bazirano na SkyEC C prepiskama, nedvosmisleno potvrđuju da su bivši premijer Dritan Abazović i njegova GP URA "duboko upleteni u šverc cigareta", da mu je najnovija žrtva predsednik države Jakov Milatović.

Navode da je Abazović imao poslovne odnose sa Miodragom Dakom Davidovićem, koji je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, i Aleksandrom Mrkićem, članom kriminalne grupe Veselina Veljovića, koji je sada u pritvoru, a nekada je bio direktor Uprave policije, potom i savetnik bivšeg predsednika Crne Gore i DPS Mila Đukanovića.

Kako prenosi portal RTCG, još šokantnije je, kako tvrde iz PES, GP URA je finansirala smeštaj Stevanu Simijanoviću, lažnom američkom diplomati i odbeglom kriminalcu uvezanom u švercerske poslove, koji je, kako navode, "po svemu sudeći Abazovićev intimus i neizostavan gost na promocijama knjige u regionu".

"Veze Abazovića sa uhapšenim Mrkićem, sankcionisanim Davidovićem i odbeglim Simijanovićem otkrivaju mračnu pozadinu Abazovićevih aktivnosti i nečuvenu zloupotrebu političke moći za kriminalne akcije. I dok kao jedini poslanik u Skupštini Crne Gore koji se nalazi u SkyEC C prepiskama volšebno optužuje Venecijansku komisiju da štiti mafiju, istina je da je isključivi zadatak Abazovića da koristi svoju političku poziciju za podršku kriminalcima i Veljovićevim saradnicima, rugajući se otvoreno svim građanima Crne Gore", navoi se u saopštenju PES.

Ukoliko se, kažu, uzme u obzir činjenica da su istorijski procesi kada je u pitanju rad tužilaštva intenzivirani upravo u periodu dok Abazović greje klupe u opoziciji, postaje jasnije zbog čega Abazović mora da agresivno traži model destabilizacije vlasti po svaku cenu, a naročito u kontekstu dobijanja IBAR-a i usvajanja seta zakona kojima će se ojačati crnogorsko pravosuđe.

"Iako je malo onih koji još uvek veruju Abazoviću, prilike su da je predsednik URA-e identifikovao Jakova Milatovića kao najnoviju žrtvu i da namerava da iskoristi to što je predsednik države u političkoj samoizolaciji zaboravio ko su mu prijatelji, koji su ga doveli na tu poziciju, a ko ga je smenio sa pozicije ministra zajedno sa DPS-om", navodi se u saopštenju PES i dodaje:

"Prepiske u okviru SkyEČ na osnovu kojih se nedvosmisleno utvrđuje povezanost Abazovića i njegove partije sa bliskim licima Veselina Veljovića koja su povezana za šverc cigareta zaslužuju reakciju istražnih organa, a građani mogu uz kokice relaksirano pratiti super finale".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()