Novo nevreme stiže sutra u Hrvatsku, poznato do kad će trajati

Zahvatiće gotovo celu zemlju

03.08.2023. 14:42
  • Podeli:
poplave_Hrvatska_foto_Slaven Branislav Babic_PIXSELL-6461dcec64818.webp Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je posebno saopštenje za sutra i subotu kada se, kako kažu, očekuje značajna promena vremena, koja će zahvatiti gotovo celu zemlju.

Nevreme će u Hrvatsku stići iz zapadne Evrope, preko Slovenije, pa se već sutra očekuje jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će tokom noći i ujutrutu zahvatiti severni Jadran, a od sredine dana će se postepeno proširiti i na veći deo zemlje. 

Velika je verovatnoća grmljavinskog nevremena praćenog jakim i olujnim vetrom, ponegde i gradom.

Na Jadranu će duvati umereni i jak jugo, a od sredine dana severozapadni vetar.

Smirivanje vremena se očekuje tek u nedelju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()