Turci krijumčarili Turke: Nesvakidašnje hapšenje u Bosni i Hercegovini

Osumnjičeni su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati Tužilaštvu BiH

13.11.2023. 16:30
  • Podeli:
policija_Sarajevo_FBiH_foto_Armin Durgut_PIXSELL1-645b5717586ae.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Pripadnici Јedinice granične policije Gorica uhapsili su dva Turčina koji su pokušali da prokrijumčare sedam državljana Turske i jednog državljanina Iraka.

Slučaj je otkriven juče u graničnom pojasu na području opštine Posušje kontrolom putničkog automobila BMW u vlasništvu rentakar agencije, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično delo krijumčarenje lica, o događaju su obavešteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj su naredbi vozač i suvozač ispitani u svojstvu osumnjičenih, a vozilo, novac i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti.

Osumnjičeni državljani Turske su, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, predati Tužilaštvu BiH.

O svemu su obavešteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()