U Hrvatskoj po starom: Ustaški i nacistički simboli na pravoslavnoj crkvi u centru Bjelovara

Policija je izašla na teren da obavi uviđaj

21.12.2023. 13:21
  • Podeli:
ustaški simboli u Bjelovaru, crkva svete trojice - 21 dec 2023 - foto Tanjug Foto Hina Igor Kokoruš  (3)-65842d71c9c50.webp Foto: Tanjug/Foto Hina/Igor Kokoruš

Na pravoslavnoj Crkvi Svete Trojice u centru Bjelovara jutros su osvanuli ustaški i nacistički simboli, javio je hrvatski portal Klikni.

Na zidu crkve je ispisan ustaški poklič "za dom spremni" i ušato slovo "U", kao i 14/88 numerološka kombinacija brojeva koja je u širokoj upotrebi među neonacistima. 

Četrnaest je simbol za slogan "14 reči" ("We must secure the existence of our people and a future for white children"), a 88 za "Heil Hitler" (H je osmo slovo abecede), pojašnjava se u tekstu, koji prenosi hrvatski portal Index.

Policija je na terenu i obavlja uviđaj.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()