U Kotoru uhapšen srednjoškolac koji je sa arsenalom noževa krenuo u školu

Tim radnjama se ne stiču elementi bića krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti, smatra nadležno tužilaštvo

09.05.2023. 14:25
  • Podeli:
Crnogorska policija_Foto Twitter @PolicijaCG-645a3b14bc028.webp Foto: Twitter / PolicijaCG

Kotorska policija jutros je uhapsila srednjoškolca koji je u školu krenuo sa arsenalom hladnog oružja.

Policija je kontrolom 18-godišnjeg J.K. iz Risna, u njegovom automobilu na školskom parkingu, pronašla više komada noževa, bodeža i metalnih boksera.

Od tek punoletnog mladića kotorska policija je uzela izjavu, obavestila osnovnog tužioca u tom gradu, koji je doneo odluku da se u radnjama ne stiču elementi bića krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkih Vijesti, kod mladića je pronađen čaršav u koji je bilo uvijeno najmanje pet noževa, bodeža i metalnih boksera. Pretres automobila je usledio pošto je policija mladića pratila zbog drugih sumnjivih radnji, zbog čega je bio pod prismotrom.

"Jutros oko 07.40h, preduzimajući planske aktivnosti oko obilaska škola na teritoriji Opštine Kotor od strane PS SKP izvršen je pregled lica i vozila i to J.K. (18) iz Risna. Pregled je izvršen na školskom parkingu u Kotoru i u vozilu je pronađeno pet noževa, drvena bejzbol palica, metalni boks, elektricni šoker, više komada raznih alata pogodnih za obijanje brava, univerzalna klešta sa priključcima, dve lampe", rečeno je Vijestima iz Uprave policiji.

Kontrola policije pojačana je u Crnoj Gori, ali i u svim zemljama regiona nakon tragedije koja se u sredu dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je 13-godišnji dečak iz vatrenog oružja ubio osam učenika i čuvara, a šest učenika i jednu nastavnicu ranio.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()