U Podgorici održana Parada ponosa

Povorka je išla od Trga nezavisnosti preko Ulice slobode, bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i centralnim gradskim ulicama i nazad

08.10.2022. 20:57
  • Podeli:
Parada ponosa_Podgorica_LGBT_Tanjug-1665255461981.webp Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Tanjug

U Podgorici je danas održana šetnja u okviru 10. jubilarnog Montenegro prajda koji se ove godine održava pod sloganom "Nema više ali".

Povorka je išla od Trga nezavisnosti preko Ulice slobode, bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i centralnim gradskim ulicama i nazad.

Predsednik Upravnog odbora Kvir Montenegro Danijel Kalezić je rekao da se 10. prajd održava u momentu kada je društvo polarizovano i podeljeno na mnogo načina.

"Nas je više nego onih koji žele da nam uskrate prava, ne mogu da nas pobede na bilo koji način, mada prajd protiče u znaku potpuno zaustavljene primene strategije o LGBT osobama", naveo je Kalezić.

On je istakao da se očekuje od ministra za ljudska prava Fatmira Gjeke, koji je učestvovao u šetnji, da ispuni sve što je obećao.

U šetnji su učestvovali i članovi nevladinih organizacija, kao i ambasadorka Velike Birtanije u Podgorici Karen Medoks.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()