U Republici Srpskoj prijavljena 44 slučaja obolelih od morbila: Vakcina najbolja prevencija

Trenutno je situacija pod kontrolom, ali sa neizvesnim prognozama

22.04.2024. 10:53
  • Podeli:
shutterstock_723338824 Boginje, epidemija, virus morbila, dete, bolest-65d8d5a30945f.webp Foto: Shutterstock

U Republici Srpskoj prijavljena su 44 slučaja obolelih od morbila, a najviše ih je registrovano u Bijeljini i Banjaluci.

Trenutno je situacija pod kontrolom, ali sa neizvesnim prognozama, izjavila je Јelena Đaković Dević, epidemiolog Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Zabeležena su 133 slučaja zaraze velikim kašljem.

Đaković Dević je istakla je da je vakcinacija najbolja prevencija i apelovala na roditelje da vakcinišu decu, prenela je RTRS.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()