U Severnoj Makedoniji uhapšen bivši pripadnik terorističke OVK po poternici iz Srbije

Informaciju je potvrdilo takozvano ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija

18.07.2024. 13:00
  • Podeli:
makedonska policija profimedia-0482670261-656f29775213f.webp Foto: Profimedia

Bivšeg pripadnika takozvane OVK Bljerima Ramadanija uhapsila je policija Severne Makedonije na osnovu naloga za hapšenje Srbije.

To je za prištinski portal Kaldžo potvrdilo Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija.

Portal navodi da je Ramadani bio pripadnik Operativne zone terorističke OVK Nerodimlje.

Ta formacija je poznata po progonu više stotina Srba iz urbanog dela Uroševca i sela Nerodimlje, Krajište, Veliki i Mali Alaš, Slatina, Goleš, Pomazatin, paljenjem srpskih kuća i rušenjem crkava, kidnapovanjem i ubistvom više desetina Srba i progonom srpskog stanovništva iz opština koje je ta operativna zona pokrivala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()