U SIPA saslušan Bakir Izetbegović zbog izazivanje nacionalne i verske netrpeljivosti

Advokatica je navela da se njen branjenik neće braniti ćutanjem, te da će, kako je kazala, reći sve što misli

28.05.2024. 13:36
  • Podeli:
bakir_izetbegovic - anadolija-639dc446d7abb.webp Foto: Anadolija

Lider bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović saslušan je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštite (SIPA) u Sarajevu po krivičnoj prijavi za izazivanje nacionalne, verske i rasne netrpeljivosti.

Posle saslušanja, Izetbegović je rekao da baš ničega nema što bi se moglo dovesti u vezu sa izazivanjem nacionalne i verske mržnje, a njegova advokatica je rekla da su zatražili integralni tekst iz kojeg su, kako je navela, izvedene rečenice zbog kojih je podneta prijava.

Dodala je da se njen branjenik neće braniti ćutanjem, te da će, kako je kazala, reći sve što misli, preneli su federalni mediji.

Po krivičnoj prijavi predsednika Hrvatske republikanske stranke Slavena Raguža juče su saslušani i direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i Reuf Bajrović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()