Ubistvo Vanje i destabilizacija države: Na osumnjičene vršen uticaj iz inostranstva?

Ministar Spasovski je poručio da takvo "kriminalno gnezdo" mora biti razbijeno i da ta stanka mora biti izbrisana iz registra

06.12.2023. 08:21
  • Podeli:
vanja đorčevska - foto printscreen facebook Zorica Gjorcevska-656d9d6c9dceb.webp Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je da ne isključuje mogućnost da su osumnjičeni za ubistvo maloletne Vanje Đorčevske, bili pod uticajem iz inostranstva, kako bi se destabilizovala zemlja. 

Pet dosad osumnjičenih za ubistvo su članovi stranke Desna, i među njima je stranački lider Ljupčo Palevski.

Ministar Spasovski je na vanrednoj konferenciji za medije poručio da takvo "kriminalno gnezdo" mora biti razbijeno i da ta stanka mora biti izbrisana iz registra.

Upitan o kakvom se stranom uticaju radi, on je odgovorio:

"Ne znamo kakve su stavove zastupali to lice i njegova partija. Ne znamo da li se direktno suprotstavljao napretku države, da li se suprotstavljao NATO-u".

Za ubistvo 14-godišnje Vanje, u Severnoj Makedoniji uhapšene su četiri osobe, dok je Palevski uhapšen u Turskoj.

Palevski se, bežeći iz Severne Makedonije, najpre uputio u Beograd, gde je odseo u jednom hotelu. Odatle ga je njegov advokat, Stefan Dimkovski, lendroverom prebacio u Bugarsku, a zatim u Tursku. Dimkovski je takođe uhapšen.

Spasovski kaže da se Palevski u jednom trenutku uputio u Istanbul, ali se vratio u Balikesir, na zapadu Turske. 

"Zasad nije poznato da li je imao neku drugu destinaciju, Rusiju ili Belorusiju, kao što su spekulisali mediji", dodao je ministar.  

U vezi sa procesom ekstradicije Palevskog, koji je uhapšen u Turskoj, ministar je rekao da je procedura u toku i da očekuje da se završi što je najbrže moguće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()