Uhapšen advokat "kavčana": Tereti se za pranje 2,6 miliona evra, ali to nije sve

Osumnjičeni će biti sproveden specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku

03.04.2024. 14:53
  • Podeli:
hapšenje_kolumbija_anadolija 1-64c529fc276e8.webp Foto: Anadolija

Advokat iz Budve Dimitrije Dapčević uhapšen je zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, između ostalog i pranje novca u iznosu od 2.600.000 miliona evra, saopštilo je Specijalno državno tužilaštvo.

"Na osnovu višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odeljenja su lišili slobode D. D. advokata iz Budve", rekao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako je precizirano, advokat je uhapšen zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 evra.

"Osumnjičeni će biti sproveden specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku", istakao je Radonjić.

Dapčević je dugi niz godina zastupao Svetozara Marovića i pripadnike kavačkog klana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()