Ujedinjena Crna Gora predala potpise za kandidaturu Danilovića

Predsednički izbori u Crnoj Gori biće održani 19. marta.

26.02.2023. 18:25
  • Podeli:
goran danilović facebook ujedinjena crna gora-63fb95cecc488.webp Foto: Facebook Ujedinjena Crna Gora

Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore predali su danas stručnoj službi Državne izborne komisije (DIK) potpise podrške predsedničkoj kandidaturi lidera te stranke Gorana Danilovića.

Član Glavnog odbora Ujedinjene Crne Gore Milivoje Brdža Brković rekao je za RTCG da očekuju da će u toku dana biti prihvaćena kandidatura Danilovića.

"Otišli smo korak dalje, pa smo tražili da fizički prisustvujemo numerisanju obrazaca", naveo je Brković.

DIK je u sredu utvrdio da nedostaje 2.269 validnih potpisa za kandidaturu Danilovića i njemu je tada dat rok od 48 sati da otkloni nedostatke.

Lider Ujedinjene tvrdio je da je neko brisao podatke sa obrazaca, i na taj način učinio 316 obrazaca nevalidnim.

DIK je potom spornu dokumentaciju uputio Specijalnom državnom tužilaštvu. 

Rok za predaju DIK-u kandidatura za predsednika Crne Gore ističe u ponoć, a očekuje se da će u toku dana kandidature predati i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

DIK je do sada utvrdio predsedničke kandidature lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Predstavnici Demokratske partije socijalista predali su DIK-u kandidaturu lidera te stranke Mila Đukanovića za učešće na predsedničkim izborima.

Podsetimo, Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore utvrdila je na današnjoj sednici predsedničku kandidaturu lidera Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsednika Mila Đukanovića.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()