UNA u Lukavcu gde je dečak pucao na nastavnika: Jeziva tišina i neverica kod građana

Od danas završena nastavna godina u celom Tuzlanskom kantonu

14.06.2023. 14:17
  • Podeli:
lukavac una 2-6489a74ed8cdd.webp Foto: UNA

U Lukavcu kod Tuzle u BiH u Osnovnoj školi Grad jutros je došlo do pucnjave u kojoj je maloletnik (2009. godište) ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrelio.

Nedugo nakon toga maloletnik inicijala G.M. je uhapšen, a na licu mesta pronađen je i pištolj, kojim je izvršeno ovo krivično delo.

Povređeni nastavnik engleskog jezika je Nedim Osmanović, sin nekadašnjeg federalnog zastupnika Ismeta Osmanovića, operisan je u UKC Tuzla.

Reporterka UNE Maja Popović je iz Lukavca javila da je trenutna atmosfera u ovom gradu tiha i jeziva. Pojedini građani s kojima je razgovarala su u neverici i zbunjeni, jer im nije jasno kako se nešto tako može desiti u ovako malom gradu.

Kako ističe naša reporterka s lica mesta, građani su u strahu, te traže od vlasti sistemsko rešenje.

Inače, iz Tužilaštva TK su naveli da je učenik prema nastavniku ispalio više hitaca, ali ga je samo jedan pogodio.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović je kazao da je pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predelu vrata hospitalizovan u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat.

"Osumnjičena osoba je dete koje još nema punih 14 godina ( rođen je krajem juna 2009. godine). Dete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrelio, odbacio je pištolj koji je pronađen i biće predmet veštačenja", naveo je Arnautović.

Podsećamo, novinarima se obratio i ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović koji je kazao da su svi duboko pogođeni jutrošnjim dešavanjima.

"Dete koje je pucalo od drugog polugodišta nije učenik ove škole, odnosno prebačen je u drugu kao rezultat disciplinske mere", rekao je Omerović.

Istakao je da se od danas završava nastavna godina u svim školama u Tuzlanskom kantonnu.

"Do nove školske godine Vlada Tuzlanskog kantona će u saradnji sa skupštinom i svim ostalim relevantnim faktorima u društvu, nastaviti s provođenjem aktivnosti, a sve u cilju što sigurnijeg okruženja u školama", rekao je.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()