Ustavni sud BiH naložio Centralnoj izbornoj komisiji da overi učešće SDS na lokalnim izborima

Izbori na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini biće održani 6. oktobra

28.06.2024. 18:01
  • Podeli:
izbori turska foto Anadolija-6473625b7623d.webp Foto: Anadolija

Ustavni sud BiH je donio Odluku o privremenoj mjeri, kojom se nalaže Centralnj izbornoj komisiji da overi učešće SDS-a na lokalnim izborima, 6. oktobra ove godine u BiH.

Ova odluka stupa na snagu odmah i obavezujuća je do donošenja konačne odluke Ustavnog suda o apelaciji.

To piše u privremenoj odluci, koju je potpisala predsednice Seade Palavrić.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je nedavno odbila prijavu za overu učešća na izborima, koje podnose političke stranke i nezavisni kandidati, iz razloga što im je blokiran glavni račun i bilo je nejasno preko kojeg računa bi se radile uplate.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()