Višković: Vlast u Republici Srpskoj biće formirana do sredine decembra

Višković je rekao da se očekuje novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske nakon 15. novembra

08.11.2022. 15:06
  • Podeli:
Radovan Viskovic_Dejan Rakita PIXSELL-1667401996591.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Vlast u Republici Srpskoj biće formirana u najkraćem roku, odnosno u prvoj polovini decembra, najavio je danas premijer Srpske Radovan Višković.

Višković je rekao da se očekuje novi saziv Narodne skupštine Republike Srpske nakon 15. novembra, kada će položiti zakletvu predsednik i potpredsednici Srpske.

"Nakon toga predsednik Republike, po Ustavu je u poziciji da predloži mandatara, a mandatar, po zakonskim rokovima, da obezbedi većinu", rekao je Višković u Nevesinju, prenela je Srna.

Na pitanje da li će biti nekih iznenađenja, Višković je rekao da ih uvek ima i da je politika puna iznenađenja.

Kada je reč o formiranju vlasti u BiH, Višković očekuje da u kalendaru Centralne izborne komisije sve ide po planu, iako je to pitanje još preuranjeno jer nisu svi izabrani zvaničnici na svim nivoima u BiH dobili sertifikate, pošto će biti i nekih vraćanja mandata.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()