Visoka pripravnost u Zagrebu: Reka Sava se izlila iz korita

Obilne padavine pogodile su tokom dana područje severnog Jadrana, Gorskog kotara, Like, centralne i severozapadne Hrvatske

04.08.2023. 17:03
  • Podeli:
Zagreb_reka Sava se izlila iz korita_Foto Pixsell_Davorin Višnjić-64cd133638df3.webp Foto: Pixsell / Davorin Višnjić

Zbog jakih kiša u Zagrebu, reka Sava se izlila iz korita, javila je zagrebačka televizija N1.

Prema najavama hidrologa, zbog prognoziranih obilnih padavina i nevremena koje je ranije danas pogodilo Sloveniju, očekuje se nagli porast vodostaja i na manjim pritokama u gorenjim delovima slivova Drave i Save, gde je moguće uspostavljane vanrednih mera odbrane od poplava.

Obilne padavine pogodile su tokom dana područje severnog Jadrana, Gorskog kotara, Like, centralne i severozapadne Hrvatske, a za kasnije popodne i u predstojećoj noći i na području srednjeg i južnog Jadrana mogu uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava.

Nevreme je tokom popodneva stiglo u Hrvatsku, a Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske je ranije danas izdao novo upozorenje u kojem građane poziva da budu oprezni i da zaštite sebe i imovinu.

Istovremeno iz hrvatskog MUP-a je saopšteno da su sve operativne snage u Hrvatskoj stavljene u visoku pripravnost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()