Vodostaji Une i Sane u porastu, stanje nije kritično

Nekoliko domaćinstava u selu Lukovice kod Gacka potpuno je odsečeno od putne komunikacije jer se zbog padavina izlila voda iz pećine i blokirala put između dva zaseoka

19.01.2023. 10:34
  • Podeli:
Drina_Zvornik_porast vodostaja_Foto Tanjug Srna Milorad Gutalj-63c90dd697b43.webp Foto: Tanjug / Srna / Milorad Gutalj

Vodostaji reka Une i Sane su u porastu, međutim, stanje za sada nije kritično i  nema opasnosti od izlivanja. Zbog obilnih padavina u Novom Gradu pojavila su se dva klizišta – u naselju Petkovac, uz magistralni put Prijedor – Novi Grad i u naselju Suhača.

Stanje je stabilno i u Kostajnici. Vodostaj Une je 330 centimetara, i raste tri centimetra na sat. Vodostaj Une u Kozarskoj Dubici je 278 cnetimetara, a Save u Jasenovcu 736 centimetara i u porastu je oko četiri centimetra na sat.

Nekoliko domaćinstava u selu Lukovice kod Gacka potpuno je odsečeno od putne komunikacije jer se zbog padavina izlila voda iz pećine i blokirala put između dva zaseoka, rekao je komandir gatačkih vatrogasaca Aleksa Vučković, prenela je RTRS.

On je rekao da je ječ o fenomenu koji se često dešava u vreme obilnih padavina i pozvao nadležne da Vatrogasnoj jedinici u Gacku upute motorni čamac sa opremom koji im je hitno potreban.

Vučković je rekao da se voda povukla iz stambenih objekata u selu Fojnica, da noćas i jutros padavine nisu intenzivne kao prethodnih dana, a očekuje se da će oko podneva preći u sneg. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()