Vozači koji idete ka Grčkoj, oprez: Zbog požara zatvoren granični prelaz Evzoni

Zatvoren je i prelaz sa makedonske strane Bogorodica

17.07.2024. 15:48
  • Podeli:
451545093_2559642584237733_2709209455417034361_n-6697cb3810a2a.webp Foto: Facebook Grčkainfo

Oko 20 vatrogasaca sa 10 vozila gasi požar koji je oko podneva izbio blizu graničnog prelaza Evzoni u Grčkoj, javljaju grčki mediji.
Kako se vidi na fotografijama objavljenim u Fejsbuk grupi "Grčka info", požar je izbio u šumi koja se nalazi pored granice. Zbog požara kulja gust dim.

Kako je prenose makedonski mediji, MUP Severne Makedonije obavestio je građane da su oba granična prelaza, Evzoni sa Grčke i Bogorodica sa makedonske strane, zbog požara zatvoreni do daljeg.

Facebook Grčkainfo

"Preduzimaju se intenzivne mere na gašenju požara i nakon toga će ponovo biti moguć prelazak granice. Apelujemo na građane da s ene upućuju ka graničnom prelazu dok se ne objavi da je požar ugašen i saobraćaj normalizovan", navedeno je. 

Podsetimo, Grčka se trenutno nalazi pod najjačim naletom tropskog toplotnog talasa i očekuje se da će temperature u zemlji prelaziti i +43 stepena, a Katemirini prenosi da su vlasti u visokoj pripravnosti zbog šumskih požara.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()