Vrhovni sud Crne Gore odložio izručenje kralja kriptovaluta Kvon Do Hjeonga Južnoj Koreji

Kvon Do i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu

22.03.2024. 16:00
  • Podeli:
do kvon, crnogorska policija podgorica, 11 maj 2023 - profimedia-65d63458cf0b4.webp Foto: Profimedia

Vrhovni sud Crne Gore odredio je odlaganje izvršenja u predmetu izručenja Kvon Do Hjeonga, poznatijeg kao "kralj kriptovaluta" Južnoj Koreji.

Odlučujući o predlogu Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore o odlaganju izvršenja Rešenja Višeg suda i Rešenje Apelacionog suda, podnetom uz Zahtev za zaštitu zakonitosti VDT-a , odlučeno je o odlaganju Rešenja o izručenju okrivljenog Kvon Do Hjeonga Južnoj Koreji, po molbi južnokorejskog Ministarstva pravde, od 24. marta prošle godine, do donošenja odluke po podnetom zahtevu za zaštitu zakonitosti, saopšteno je iz Vrhovnog suda.

Kvon Do i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai.  Zbog falsifikovanja pasoša u Crnoj Gori osuđeni su na po četiri meseca zatvora.

Prema ranijem saopštenju Višeg suda, Kvon Doa Južna Koreja potražuje zbog krivičnog dela nepoštenog trgovanja, prevare i kršenje javne ponude.

Izručenje Do Kvona tražile su i SAD, odnosno Okružni sud Južnog okruga Njujorka, koji ga teretiza više krivičnih dela uključujući zaveru u cilju prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cenama hartija od vrednosti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()