Za budućnost Crne Gore: Mandić primio mitropolita Joanikija

Napomenutu je da su kroz istoriju Crne Gore mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih, bili i svetovni vladari

15.01.2024. 15:19
  • Podeli:
andrija mandić, oktobar 2023 - AP Photo Risto Bozovic tanjug (1)-65422d7a48aa5.webp Foto: AP Photo/Risto Bozovic/Tanjug

Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i tim povodom u svom kabinetu je istakao i trobojku.

Poželevši mitropolitu Joanikiju dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, Mandić je posebno istakao činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je, kako je naveo, stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih, bili i svetovni vladari Crne Gore.

Kako je saopšteno, Mandić je mitropolita Joanikija upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus.

Mitropolit Joanikije je, kako dodaju, saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

Mitropolit Joanikije, foto: Milan Maricic/ATAImages

"Tokom dugog i sadržajnog razgovora, predsednik Mandić i mitropolit Joanikije su se dotakli svih tema koje se tiču budućnosti Crne Gore", navodi se u saopštenju i dodaje da su Mandić i mitropolit na kraju razmenili poklone.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()