Zašto je snimak ubistva u Gradačcu toliko dugo bio na mrežama: Oglasila se Meta

Stravičan video snimak ubistva nesrećne žene bio je tri sata dostupan na društvenim mrežama

14.08.2023. 14:51
  • Podeli:
porodično nasilje pixabay-6421963960c68.webp Foto: Pixabay

Kompanija Meta, u okviru koje je i društvena mreža Instagram, poduzela je korake da spreči moguće ponovno deljenje kopija videa ubistva žene iz Gradačca i uklonili račune počinitelja s Fejsbuka i Instagrama, odgovorili su iz Mete na upit Radija Slobodna Evropa (RSE) o tome zašto je video ubistva bio dostupan više od tri sata.

„Duboko smo ožalošćeni stravičnim napadom u Bosni, a mislima smo sa žrtvama i njihovim najmilijima. U kontaktu smo s vlastima u Bosni kako bismo pomogli u podršci njihovim istragama“, stoji u pisanom odgovoru portparola Mete za RSE.

Naveli su da su u petak, 11. avgusta, kad je počinjeno trostruko ubistvo, označili sadržaje kao nasilje s višestrukim žrtvama, prema Metinoj politici o opasnim organizacijama i pojedincima i uklonili video i Fejsbuk i Instagram naloge računa.

„Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča počinioca ili napad kad god saznamo za to“, rekli su.

Dodaju da su dodali verzije video snimaka u bazu podataka sadržaja koji krši pravila „što im pomaže da otkriju i automatski uklone kopije ako se ponovo učitaju“.

U Gradačcu, na severu Bosne i Hercegovine, 11. avgusta počinjeno je trostruko ubistvo te su uz to i ranjene tri osobe. Nermin Sulejmanović je ubio bivšu suprugu koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()