'Zastrašujuća opomena': Oglasio se i Milanović nakon nezapamćenog zločina u Hrvatskoj

Na višestruko ubistvo je reagovao i ministar policije Hrvatske Davor Božinović

22.07.2024. 15:13
  • Podeli:
Zoran Milanović_Foto Pixsell Marko Lukunić-646ca8aa764cf.webp Foto: Pixsell / Marko Lukunić

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je saučešće porodicama ubijenih štićenika Doma za stare u Daruvaru i ocenio da je reč o nezapamćenom zločinu koji ga je šokirao.

"Izražavam saučešće porodicama i rodbini danas ubijenih sugrađana u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe. Svim ranjenima želim brz i siguran oporavak, a zaposlenima hitne medicinske službe zahvaljujem na brzoj i organizovanoj reakciji pri spašavanju povređenih", napisao je Milanović na Fejsbuku.

Milanović je napisao da ga je divljački, nezapamćeni zločin u Daruvaru šokirao.

"To je zastrašujuća opomena i zadnji poziv svim nadležnim institucijama da učine više na prevenciji nasilja u društvu, uključujući još rigorozniju kontrolu posedovanja oružja. Od policije i državnog tužilaštva očekujem da sprovedu brzu i temeljitu istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog zločina a odgovorni kaznili", naveo je Milanović.

Na višestruko ubistvo je reagovao i ministar policije Hrvatske Davor Božinović i istakao da je reč o bezumnom činu nasilja koji je šokirao celu Hrvatsku.

"U domu za starije osobe došlo je do napada vatrenim oružjem u kojem je pet osoba usmrćeno, a nekoliko ih je ranjeno. Policija je odmah intervenirala i stavila pod nadzor osobu koja se dovodi u vezu s ovim stravičnim činom. U toku je istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja. O svim daljim informacijama javnost će biti pravovremeno obaveštena", napisao je Božinović na Fejsbuku.

On je izjavio saučešće porodicama ubijenih, a ranjenima je poželeo brz oporavak.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()