Završena obdukcija, telo male Vanje predato porodici

Obdukcioni nalaz biće deo ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog zločina

05.12.2023. 11:46
  • Podeli:
vanja đorčevska - foto printscreen facebook Zorica Gjorcevska-656d9d6c9dceb.webp Foto: Printscreen/Facebook/Zorica Gjorcevska

Obdukcija tela 14-godišnje Vanje Đorčevske u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju završena je i telo je predato porodici, potvrđuju za MKD.mk izvori iz istrage.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke nasilne smrti, vreme kada je devojčica umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji će sa svim kompletnim podacima i analizama piti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izveštaj će biti deo ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog zločina.

Podsetimo, mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac. Ocu i još trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati, dok se za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim Palčom, i dalje traga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo je sinoć poternicu za Ljupčom, a kako je za Telegraf.rs potvrđeno iz suda u Skoplju, prihvaćen je predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor od 30 dana od dana kada bude pronađen i uhapšen.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()