Završila u crnogorskom Tužilaštvu: Pronađena oprema ukradena 1991. tokom napada na aerodrom Ćilipi

Oprema seže iz perioda 1991-1992

26.09.2023. 11:11
  • Podeli:
oprema aerodrom ćilipi facebook dritan abazović-6512a01e7f864.webp Foto: Facebook@DritanAbazović

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je danas da je zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine te državne kompanije, pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992.

"Oprema sa Ćilipa pronađena i evidentirana - završila u Tužilaštvu. Nakon 30 godina, zahvaljujući rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, prilikom popisa imovine ove državne kompanije, pronađena je i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa Aerodroma Ćilipi, tokom napada na Dubrovnik 1991-1992, najsramnije stranice crnogorske istorije koju je ispisalo tadašnje rukovodstvo", napisao je Abazović na Fejsbuku.

On je dodao da za razliku od prethodnih Vlada, ova ne beži od prošlosti već se sa njom suočava kako buduće generacije iste greške ne bi ponavljale.

"Vodimo transparetnu politiku, ispravljamo brojne nepravde i učimo važne istorijske lekcije. O svemu ovome danas je obavešteno nadležno tužilaštvo, a Ministarstvo spoljnih poslova će o istom zvaničnim putem upoznati i kolege iz Hrvatske", naveo je premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu.

Zahvalio je rukovodstvu Aerodroma Crne Gore, na čelu sa predsednikom Odbora direktora Eldinom Dobardžićem, izvršnim direktorom Vladanom Draškovićem i njegovom zameniku Petru Raduloviću, na posvećenom i odgovornom radu.

"Za razliku od prethodnika, ova Vlada Crnu Goru vodi pravim putem", poručio je Abazović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()