Zbog dužine tikvice iz Berana usijale se društvene mreže: 'Šta ima da je meriš, nije za salatu'

Kako se navodi, rekordni plod je pronađen u naselju Vuča

24.08.2024. 16:07
  • Podeli:
tikvice, pixabay-665d9f4a74f14.webp Foto: Pixabay

Porodično gazdinstvo iz Berana može da se pohvali kapitalnim uzgojom, budući da su u svom vrtu pronašli pravu neman od tikvice, koja teško da može da stane na običan pijačni kantar, a izgleda da bi i sa kesom bilo muke.

Na popularnoj Instagram stranici "Podgorički vremeplov" pojavio se snimak tikvice za Ginisa, dugačke čak 76 centimetara. Kako se navodi, rekordni plod je pronađen u naselju Vuča.

U komentarima koji su usledili ispod snimka, ljudi su zapanjeno komentarisali veličinu tikvice iz Berana. Ipak, bilo je i onih koji su smatrali da usled veličine ova tikvica nije za jelo.

"Neće ova tikvica u salatu", "Šta ima da je meriš? Spremi je. Nema to gde da stane", "Afrička tikvica", "Svaki muškarac iz inboksa", "Ovo je pravi palamar, svaka čast domaćine", smenjivali su se komentari.

Najduža tikvica dugačka preko 2, 5 metara

Ono što je ipak još impozantnije, jeste tikvica od prošle godine, koja je visoka preko 2, 5 metara.. Naime, Baštovan iz Ontarija, Kanada, ubrao je tikvicu dugu 2,54 metra u svojoj bašti, koja bi mogla biti proglašena najdužom do sada.

Henri D’Anđela se prijavio u Ginisovu knjigu rekorda da bi ovo džinovsko povrće bilo sertifikovano kao najduže na svetu. Do njega, rekorder za najdužu tikvice je Džon Đovani Skozafava sa Nijagarinih vodopada, koji je 2014. godine uzgajao tikvicu dugu 8 stopa i 3,3 inča, što je približno 2,52 metra, piše Blic.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()