Srbinu iz Zvečana određen pritvor od 48 sati

Mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje se sutra

13.04.2024. 17:29
  • Podeli:
kosovska policija yt kosovo online-6538d45ee82f1.webp Foto: Youtube/PrintScreen/Kosovo Online

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, određen je policijski pritvor od 48 sati, nakon što je saslušan u stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje se sutra.

Srećku Sofronijeviću koji je ranije danas uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak se na teret stavlja više krivičnih dela - navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje i osteženje imovine, naveo je za RTS njegov branilac advokat Dejan Vasić.

Srećko Sofronijević je 13. oktobra 2021. godine ranjen hicem iz vatrenog oružja u Zvečanu, prilikom upada i oružane intervencije specijalnih jednica policije na na severu KiM.

"Gospodin Sofornoijević je tokom događaja koje navodi policija bio ranjen i nije učestvovao u nemirima. Siguran sam da će se tokom istrage utvrditi da je oštećena strana, a ne izvršilac krivičnih dela, koja mu se stavljaju na teret", naveo je Vasić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()