Sud za zločine OVK otkazao četiri ročišta na zahtev odbrane Kadrija Veseljija

Sud je zaključio da će tako biti obezbeđeno vreme da se odbrana pripremi za unakrsno ispitivanje budućih svedoka

02.01.2024. 18:49
  • Podeli:
jakup krasnići kadri veselji hag Koen van WeelPool via AP tanjug-642ad2c574cbf.webp Foto: Koen van WeelPool via AP Tanjug

Specijalizovano veće sa sedištem u Hagu u procesu protiv vođa terorističke OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija otkazalo je četiri ročišta zakazana između 12. i 15. februara, uvaživši delimično zahtev Veseljijeve odbrane.

Iz Suda u Hagu saopšteno je da je Veće utvrdilo da je odbrana navela dobar razlog za prilagođavanje rasporeda.

Sud je zaključio da će tako biti obezbeđeno vreme da se odbrana pripremi za unakrsno ispitivanje budućih svedoka i da na taj proces ne utiče nedavna smrt Veseljijevog kobranioca, kao i naknadno angažovanje njegove zamene, prenosi "Kosovo onlajn".

Veseljijev branilac Andre Strong umro je 11. decembra.

Suđenje vođama terorističke OVK počelo je 3. aprila, a optuženi su za ratne i zločine protiv čovečnosti počinjene u 42 nelegalna pritvora takozvane OVK na Kosovu i Metohiji i u Albaniji, nad najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno, za šta im preti doživotni zatvor.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()